مشاور آتش نشانی برای پایان کار ساختمان
وظایف شرکت مشاور آتش نشانی:از جمله وظایف شرکت های مشاور آتش نشانی، ارائه خدمات فنی و مهندسی جهت افزایش ایمنی در ساخت و ساز انواع پروژه ها به کارفرمایان می باشد. مشاوره آتش نشانی صحیح در امر اجرا و نصب صحیح سیستم های اتش نشانی و مشاوره در خصوص استفاده از تجهیزات استاندارد و مورد تایید سازمان آتش نشانی منجر به دریافت تأییده و در نهایت اخذ تاییدیه آتش نشانی، از شرکت مشاور آتش نشانی می گردد.در نتیجه وجود مشاور آتشنشانی در امر ساختمان سازی جهت اجرا، نظارت، نصب سیستم های اتشنشانی ( اعلام و اطفای حریق ) و ایمنی در معماری لازمه هر پروژه ساختمانی می باشد. چه بسا بهتر است از ابتدای پروژه این کار صورت گیرد، تا از بروز خسارتهای مالی و زمانی جلوگیری گردد.
اخذ تاییدیه آتش نشانی اخذ تاییدیه آتش نشانی، تاییدیه آتشنشانی برای ساختمان مانند صدور شناسنامه و هویت می باشد. جهت صدور تاییدیه آتش نشانی رعایت ایمنی ( معماری، سیستم های اعلام، اطفاء حریق و سایر سیستم هایی که بر حسب نیاز در دستورالعمل پروژه صادر میگردد. ) انجام و توسط بازرسی سازمان آتشنشانی تایید می گردد. منظور از اخذ تاییدیه آتش نشانی، رعایت نمودن کلیه ضوابط و دستورالعمل های ایمنی سازمان آتشنشانی می باشد، که کارفرمایان عزیز با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک جهت گرفتن دستورالعمل های صادره از سوی سازمان اتش نشانی ( بررسی دقیق آن ) و با مشاوره شرکتهای مشاور اتشنشانی از روند و چگونگی اجرای این دستورالعمل ها مطلع شده تا بتوانند به صورت دقیق ضوابط آتش نشانی را اجرا نمایند.طبق مقررات شهرسازی شهر تهران، ساختمان هایی که ارتفاع آنها بیشتر از 23 متر از کف خیابان تا کف آخرین طبقه باشد یا ساختمانهای تجاری ، اداری و... که بار حریق وسیع دارند باید جهت اخذ پایان کار خود از شهرداری، گواهینامه تاییدیه ایمنی آتش نشانی تهران را کسب نمایند. این گواهی شامل رعایت نمودن ضوابط ایمنی، معماری، اعلام حریق، اطفاء حریق می باشد، که جهت اخذ پایان کار رعایت نمودن این ضوابط الزامی میباشد. در نهایت در صورت رعایت نمودن همه ضوابط پروژه توسط کارشناس بازرسی سازمان آتش نشانی تایید شده و نسبت به صدور تاییدیه اقدام میگردد.فرم تایید ایمنی آتش نشانی از طرف سازمان آتش نشانی به شهرداری ارسال میشود و که با تکمیل شدن تمام فرایندها و بازدید سازمان آتش نشانی از پروژه، چک لیست و فرم تهیه، توسط کارشناس سازمان مورد تایید قرار میگیرد و فرم نهایی ممهور به امضاء ریاست محترم پیشگیری به شهرداری ارسال و شهرداری پایانکار را صادر می نمایند لازم بذکر است ارسال این فرم توسط سیستم اتوماسیون سازمان آتش نشانی به شهرداری ارسال می گردد و دریافت این فرم به صورت دستی که تسلیم مالک گردد مجاز نمی باشد و در تمام فرایندها و بازدیدهای مدیریتی فقط شماره اتوماسیون این فرم به مالک ارائه میگردد که با دریافت این شماره اتوماسیون مالک مطمئن می شود مراحل تایید سازمان آتش نشانی به پایان رسیده و بعد از 48 ساعت اصل فرم پیرو همان شماره به شهرداری ارسال میگردد، سپس به شهرداری مراجعه و ادامه مراحل اداری را تا مرحله دریافت برگ پایانکار و گواهی بهره برداری از ساختمان را دریافت می نماید.تاییدیه اتشنشانی ساختمان تأییدیه آتش نشانی پایان کار توسط شرکتهای مشاور اتشنشانی که مورد تایید سازمان آتش نشانی باشند، صادر میگردد. مالک جهت اخذ پایان کار ساختمان از شهرداری که پیش نیاز سند مالکیت ساختمان میباشد، نیاز به تاییده اتش نشانی دارد.
مشاوره آتش نشانی، برقراری جریانی فعال بین مشاور و کارفرما می باشد. مشاوره آتش نشانی شامل مهارت ها، صلاحیت های علمی و حرفه ای در زمینه ایمنی در معماری ساختمان، نظارت بر اجرا و نصب صحیح سیستم های آتشنشانی ( سیستم اعلام و اطفاء حریق ) می باشد.مشاور آتش نشانی میبایست از قوانین و دستورالعمل های بروز سازمان اتش نشانی آگاه باشد، تا بتواند مشاوره ای صحیح به کارفرما القاء نماید. دستورالعمل های آتش نشانی در برگه جواز هر ملکی ذکر شده و هر ملک دستورالعمل مخصوص به خود، با توجه به نوع کاربری، متراژ، مساحت و... را دارا می باشد. کارفرمایان عزیز باید در حین انجام عملیات ساخت و ساز با یک شرکت، که در زمینه مشاوره آتش نشانی ( شرکت مشاور آتش نشانی ) فعالیت می کند و مورد تأیید سازمان آتشنشانی می باشد مراجعه نمایند، تا بتوانند راهنمای کامل در خصوص ایمنی معماری ساختمان و نحوه اجرا و نصب صحیح سیستم های آتش نشانی را دریافت نمایند.
ضوابط آتش نشانیافزایش رشد جمعیت در کشور منجر به افزایش ساخت و ساز شده است. لذا رعایت نکات ایمنی در ساختمان سازی لازم و ضروری می باشد. گاهی کوتاهی کارفرمایان در اجرای نکات ایمنی سبب بروز حوادث ناگوار و خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی میگردد.با توجه به افزایش حوادث ناگوار و آتش سوزی ها در کشور، سازمان آتش نشانی و شهرداری تهران وظیفه کنترل رعایت نکات ایمنی اماکن را برعهده دارند، که امیدواریم با همکاری سازمان ها و نهادهای وابسته از جمله سازمان مقررات ملی ساختمان، سازمان نظام مهندسی و... شاهد گسترش ایمنی شهرها باشیم.ضوابط آتش نشانی شامل 3 بخش ضوابط ایمنی معماری، ضوابط ایمنی تاسیسات الکتریکی، ضوابط ایمنی تاسیسات مکانیکی میباشد. ضوابط ایمنی معماری، شامل ضوابط طراحی پله فرار، ضوابط مربوط به آسانسور، تعداد و چگونگی اجرای پلکان ها و ویژگی تصرفهای گوناگون میشود.ضوابط سیستم های اطفاء حریق، شامل ضوابط مربوط به شبکه های آتش نشانی از جمله لوله کشی و تاسیسات ساختمان، شبکه های بارنده ( اسپرینکلر )، قوانین نصب جعبه های آتش نشانی و... می شود.
منبع: اخذ تاییدیه آتش نشانی